25 oktober 2012

Vindruegelé

Vindruegelé af røde dansk dyrkede druer.

Opskrift


1 liter vindruesaft - koges af 2-3 kg vindruer afhængig af hvor saftige de er
40 g Melatin (et brev gul)
800 g sukker
4 spsk citronsaft

Først koges saft af vindruerne. Put vindruerne i en gryde og hæld lidt vand i bunden. Kog dem indtil de er helt udkogte, ca 30 min.
Sigt saften gennem et et stykke stof fx tag et viskestykke, der må blive farvet og læg det over en si. Lad saften løbe igennem uden at trykke på bærene.

1 l Saft koges op med melatin og citronsaft i ca 1 min hvorefter sukkeret tilføjes og koges op igen.
Når det har kogt et par minutter skummes det og koges op igen og skummes igen. (Saften skummes ved at piske i saften og fjerne skummet, som kan indeholde uranheder så geléen ikke bliver klar).
Man kan teste om geléen vil stivne ved at tage en klat op på en kold tallerken og sætte den på køl lidt.

4 kommentarer:

 1. Fint med at komme lidt saft på en tallerken og sætte på køl. Er saften stiv = OK. Men der står ikke noget om, hvad man kan / skal, hvis saften ikke er stift. Det er ret væsentlig for at redde situationen.

  SvarSlet
 2. Så koger du det op igen (:
  Evt læs på min æblegele opskrift.
  Mvh Anna

  SvarSlet
 3. Tusind tak for en supernem opskrift. Vi havde mange druer i år, så til sidst orkede vi ikke at spise flere. Idag er de sidste lavet til gele, ialt har jeg lavet gele af mere end to liter saft - gode forslag til anvendelse modtages gerne. Kan se, at der også er en opskrift på æblegele, den må jeg også prøve inden nedfaldsæblerne rådner væk. Hilsner D

  SvarSlet
 4. Kan man også bruge druer der normalt bruges til vinfremstilling ? De smager sødt og supergodt :-)

  SvarSlet